Kerstconcert Singing Unlimited

Op 14 december a.s. kunt u genieten van het kerstconcert van Singing Unlimited in de Rank in Nieuw Vennep.

Wij zullen ons prachtige kerstrepertoire ten gehore brengen. Ook dit jaar is er weer een projectkoor, dit keer voor jongens/mannen. Zij kunnen op deze manier ervaren hoe het is om barbershop te zingen. In twee repetities op locatie (Badhoevedorp) en met wat thuis oefenen wordt een kerstnummer ingestudeerd dat het projectkoor op 14 december tijdens het kerstconcert zal laten horen. Weet u iemand (uw man, zoon, vriend, neef, opa) die het leuk vindt om te zingen. Attendeer hem dan op de mogelijkheid om mee te zingen tijdens ons kerstconcert.

Men2B zal ook dit keer weer een aandeel hebben in ons kerstconcert.

Na het concert is er mogelijkheid om met Singing Unlimited na te genieten met een gezellige borrel (wij noemen dat de afterglow).

Wij hopen u te zien op 14 december!

 

Kaarten kunt u bestellen met de link op de homepage of klik hier 

 

 

Kerstoptreden st. Bavo

Singing Unlimited is een vrouwenkoor dat vierstemmig á capella zingt. Het koor is in 2013 opgericht en bestaat inmiddels uit 50 vrouwen van alle leeftijden en achtergronden. Vanaf de oprichting doet het koor jaarlijks mee aan een competitie met andere Barbershopkoren – zoals deze zangstijl heet – in Engeland. Daar won Singing Unlimited tot twee keer toe de ‘Most improved chorus Award” en een zilveren medaille in de midsize koren categorie.

Zingen en optreden – dat is hun gemeenschappelijke passie. Ze repeteren wekelijks op donderdagavond in het Ontmoetingscentrum in
Badhoevedorp en werken dan aan het verbeteren van zangtechniek en het verder ontwikkelen van muzikaliteit en presentatie. Daarbij hebben ze het ook nog eens heel gezellig met elkaar!

Tijdens het kerstconcert laten we u kennismaken met de veelzijdigheid van het á capella zingen met ons prachtige kerstrepertoire.

Singing Unlimited – o.l.v. dirigent Anita Zengerink – laat horen en zien hoe professioneel een amateurkoor kan zijn. Kom en laat u verrassen!

 

Lichtjesavond Begraafplaats Iepenhof

Ook dit jaar zal Singing Unlimited zingen tijdens de jaarlijkse lichtjesavond op de sfeervolle begraafplaats De Iepenhof in Hoofddorp. We heten je van harte welkom op deze bijzondere herdenkingsavond.

Samenloop voor Hoop Hoofddorp

Singing Unlimited is gevraagd om tijdens de samenloop voor hoop te zingen. Wij ondersteunen dit prachtige initiatief van harte en hopen dat u dat ook doet. Komt u alle mensen die voor dit mooie doel meelopen en op die manier geld inzamelen voor onderzoek naar kanker steunen? Dan kunt u als u er toch bent ook bij ons komen kijken. Wij treden op om 19:30. Wij hopen u dan te ontmoeten.

SamenLoop voor Hoop is een evenement van KWF voor iedereen die iets tegen kanker wil doen. Gedurende een 24-uurs wandelestafette staan we samen met lotgenoten stil bij kanker én vieren we het leven. Tijdens het evenement lopen deelnemers in teams en lossen elkaar af, zodat uit elk team altijd iemand aan het wandelen is. Ondertussen zorgen indrukwekkende ceremonies, een gezellige braderie en veel activiteiten ervoor dat het voor zowel de bezoekers als de deelnemers een onvergetelijk evenement is. De openheid, saamhorigheid en eensgezindheid maken van een SamenLoop een evenement dat niemand onberoerd laat.

KWF Samenloop voor hoop Hoofddorp

Samenloop voor Hoop Hoofddorp 2019

Cardiff conventie 2019

Bloedserieus, zwetend van de inspanningen die bij de uptune-choreo horen en met tranen van ontroering de ballade zingend, had het koor zich voorbereid op de jaarlijkse conventie Groot-Brittannië. Ze hadden er net als voorgaande jaren weer enorm veel zin in. Cardiff zou zich hun aanwezigheid herinneren. Op zaterdag 11 mei liep het trotse vrouwenkoor door de straten van de hoofdstad van Wales op weg naar hun plek op het podium.

Ze werden goed ontvangen door het publiek. Vorig jaar immers, zette Singing Unlimited de zaal in Newcastle op zijn kop door er met drie prijzen vandoor te gaan.

Nu was het doel een ranking in de hoogste categorie. Ze waren er klaar voor, zo was ook de verwachting van hun coaches.

Bij vlagen haalden ze ook dat wat ze zelf hadden verwacht. Na afloop was de teleurstelling voelbaar. Het mocht er ook zijn. Als je zó hard werkt en het resultaat valt tegen, dan moet je dat delen. Samen. Dus zongen ze ’s avonds bij het diner, hand in hand, The Climb; ervan overtuigd dat ze met elkaar ook deze berg gaan overwinnen.

En na het voldoen van alle verplichtingen die bij een conventie van Region 31 horen, trok Singing Unlimited zich terug; om hun eigen feestje te vieren. Daar waar ze luidkeels Bloed, Zweet en Tranen meezongen. Loepzuiver, met een snik en met vibrato.

 

Singing Unlimited werd dit jaar zevende van de zeventien deelnemende koren. Nu al kijken ze uit naar hun deelname in Cardiff 2020.

Singing Unlimited naar Cardiff

van 9 t/m 12 mei is Singing Unlimited in Cardiff om deel te nemen aan de jaarlijkse Barbershopconventie van Sweetadelines regio31. Tijdens het evenement zal het koor meedingen naar de prijzen. In 2018 waren dat er drie: most improved chorus, 2e plaats bij de middelgrote koren en 5e overall in een beresterk deelnemersveld. Houdt u de website in de gaten. Wij zullen u via de website en onze sociale mediakanalen op de hoogte houden. Ook delen wij de link naar de webcast zodat u ons live kunt zien optreden.

Ter voorbereiding is op donderdagavond 18 april a.s. onze generale repetitie of zoals wij dat noemen de Dress Rehearsal. Tot dan!

Dress rehearsal 18 april 2019 (gratis)

Als voorbereiding op onze optredens tijdens de barbershopconventie in Cardiff, willen wij je graag uitnodigen om naar onze Dress Rehearsal te komen. Singing Unlimited zal op donderdagavond 18 april a.s. haar twee competitienummers ten gehore brengen. Daarnaast zal er een kwartet meedoen aan de kwartetcompetitie in Cardiff. Voor 4Sure! een goed moment om ook hun competitienummers te laten horen. Leuk als u komt!

Dialoog in Muziek op 27 januari a.s.

Singing Unlimited opnieuw schitterend

Met hun kerstshow ‘Christmas Unlimited’ schitterde het Haarlemmermeerse Barbershopkoor Singing Unlimited (SU) op 9 december opnieuw in een volledig uitverkochte grote zaal van theater De Meerse. In januari zette dit kwalitatief hoogstaande zang- en showkoor onder leiding van Anita Zengerink ook al een weergaloze show neer en nu, als spectaculaire afsluiter van het voor hen zo succesvolle 2018, bracht SU een geheel nieuwe show. In een prachtig decor zong SU kerstliederen en nummers uit bestaand repertoire.

Wat is de boodschap van kerst? Dat was de onderliggende vraag waarmee Christine zich geconfronteerd zag toen zij werd uitgenodigd voor een kerstgala. Haar geweten (vertolkt door Marianne) leidde haar op engelachtige wijze door de beantwoording van deze vraag, zelfs zo dat de mannen van barbershopkwartet Men2Be haar allen graag naar het feest hadden vergezeld. Was daarmee de zoektocht afgerond? Nou nee. Na de pauze trakteerde SU het publiek op een helderklinkende versie van Carol of the Bells, andere ballades en uptunes en tot slot mocht Christine een bijzonder pakje openmaken: een lijst met maar liefst achtenzeventig namen van alle familie en vrienden die op het toneel samen met SU het geheim van Kerstmis (The Secret of Christmas) mochten meezingen en als één grote familie te eindigen met We Are Family.

Met hun talent, het zichtbare enthousiasme en de lol die zij er aan beleven om een spetterende show neer te zetten, veroverde SU opnieuw de harten van het publiek en daarvoor kregen zij een terecht verdiende staande ovatie.