In memoriam Alice van Tatenhove

 

1 augustus 2018

Vanmorgen bereikte ons het bericht van het overlijden van ons erelid Alice van Tatenhove.

Alice heeft mede aan de wieg gestaan van Singing Unlimited en zij heeft de eerste jaren van onstuimige groei mogen meemaken. Velen van ons kenden haar al van jaren zingen bij de Flying High Singers: ze was een gewaardeerde bass en een vrolijke, stijlvolle dame die op haar eigen karakteristieke wijze aanwezig was.

Vanwege haar ziekbed, dat tweeënhalf jaar geleden begon, moesten we haar geluid missen in ons koor. Met genegenheid denken we terug aan de gelegenheden, waar we in kleine formatie nog voor en met haar mochten zingen.

Nu moeten we definitief afscheid van haar nemen; dat valt ons zwaar.

We wensen Jan, Erik, Berber en de kleinkinderen, die haar tot het laatst hebben begeleid, heel veel sterkte toe.

 

Open avond Singing Unlimited

Tijdens de open avond kunt u kennis maken met het Koor Singing Unlimited, met Barbershop (een vorm van a capella zingen)

Nadere informatie volgt later

Stuur een mail aan info@singingunlimited.nl 

Singing Unlimited in Newcastle

Van 10 tot en met 13 mei doet Singing Unlimited weer aanwezig tijdens de jaarlijkse barbershop conventie van Sweet Adelines in Newcastle.

Als u het optreden van zaterdag 12 mei wilt zien, dan kan dat vanaf 15:20 via de live webcast. Klik hier voor de webcast:

Dress rehearsal

Komt u ook naar onze generale repetitie op zondag 22 april vanaf 14:30? Op zaterdag 12 mei as. is Singing Unlimited namelijk voor de 5e keer vertegenwoordigd op de Conventie van Sweet Adelines Region 31 in Newcastle. Zij geven u deze middag alvast een voorproefje van hun optreden waarmee ze hoge ogen hopen te gooien op het podium in Engeland. De toegang is gratis.

Vanaf 15:15 kunt u een tweede optreden bijwonen. Dit optreden kost € 7,50 euro en is te boeken via het dorpshuis in Badhoevedorp. Dit optreden zal een combinatie zijn van een deel van onze show van 20 januari jl. en de dressrehearsal voor de conventie in Newcastle. Ook ons kwartet Dutch Delight zal hun competitienummers ten gehore brengen.

Wij hopen u dan bij een van de optredens te zien.

Jubileumshow – Reprise

De kleine groep waarmee SU vijf jaar geleden begon, is uitgegroeid tot een SUper mid-sized koor bestaande uit achtenveertig(!) vrouwen en diverse winning-awards in de prijzenkast. Hun jubileum vierden ze al eerder in de schouwburg de Meerse waar ze met een spectaculaire show hun crimineel goede kant lieten horen met ontroerende ballades en swingende uptunes. De show was binnen no-time uitverkocht! Gelukkig willen ze in hun eigen vertrouwde dorpshuis Badhoevedorp, waar ze wekelijks op donderdagavond repeteren, graag nog een optreden geven. Reserveer snel uw kaarten! Het belooft namelijk een fantastische middag te worden. Tot 22 april a.s.!

Reserveren kan via: stichting Maatvast tel. 020-4490696 of reserveer uw kaarten middels dit evenement op onze website

Tijd voor bloemen

Singing Unlimited schittert in uitverkochte Meerse

Het is zaterdag 20 januari 2018: De Jubileumshow!
 
Maanden is eraan gewerkt: van idee tot uitvoering. Menig werkgever zou jaloers zijn op het enthousiasme waarmee dit project is opgepakt en waaraan ieder lid haar steentje heeft bijgedragen. Omdat we trots zijn op ons koor, de zangkwaliteit, de vriendschap. Dát wilden we iedereen laten zien. Het lukte en hoe!
 
Met een spectaculaire show als eerste deel, waarin het koor hun crimineel goede kant liet horen in Celblok SU en zelfs de extra bewaking, geleverd door Men2B, uitschakelde. De kinderen van Bureau Halt (demogroep dans- en balletstudio Jolein), zijn na hun bezoek gevlucht.
 
In de nieuwe showoutfit brachten we het publiek na de pauze ontroerende ballades en swingende uptunes. De kleine groep waarmee SU vijf jaar geleden begon, is uitgegroeid tot een SUper mid-sized koor bestaande uit zesenveertig(!) vrouwen en diverse winning-awards in de prijzenkast. Met medewerking van Men2B en de dansers van Jolein, gaf Singing Unlimited het publiek een meer dan verrassende avond.
 
Alles viel op zijn plek, vanaf de ingang van theater De Meerse tot en met de kleedkamer en bovenal: op het podium! Al het zang- en showplezier dat wij beleven aan ons koor, hebben we in deze jubileumshow gestopt en daarvoor werden we beloond met een langdurig staande ovatie.
 
Deze mijlpaal hebben we uitbundig gevierd. En we maken ons alweer op voor het volgende spektakel. Hou ons dus in de gaten, immers: The Night Has a Thousand Eyes!

Jubileumshow Singing Unlimited (openbaar)

In 2013 opgericht en nu – 5 jaar later – uitgegroeid tot een koor van 43 ambitieuze vrouwen, die plezier in zingen als geen ander weten te combineren met kwaliteit.
In deze jubileumshow laten zij u op spetterende wijze kennismaken met de veelzijdigheid van a-capella zingen. Gevoelige ballades uit films of musicals zullen worden afgewisseld met popsongs. Singing Unlimited onder leiding van Anita Zengerink laat zien hoe professioneel amateur zang kan zijn. Kom en laat u verrassen!

Gastoptredens:

Men2B, Nederlands Kampioen in 2017

Men2B maakt graag verbinding met het publiek: songs die het publiek herkent maar ook verrassende choreografieën zorgen voor een onuitwisbare indruk van het kwartet dat zijn gelijke in Nederland niet kent.

 

Zondagmiddagpodium (openbaar)

Swingend kerstprogramma door barbershopkoor Singing Unlimited

Singing Unlimited bestaat uit een groep enthousiaste vrouwen die onder leiding van dirigente Anita Zengerink werkt aan mooie ballades, vrolijke uptempo’s en bekende musicalsongs. Zij zingen in barbershopstijl, een vorm van meerstemmig a-capella zingen, waarbij vier partijen in specifieke akkoorden tot een harmonieus geheel worden
gesmeed. Het koor is in 2013 gestart in Haarlemmermeer en bestaat uit vrouwen van alle leeftijden en met alle mogelijke achtergronden. Hun gemeenschappelijke liefde
is zingen en optreden. Ze repeteren elke week om steeds beter te gaan zingen. Dit doen ze door constant te werken aan de zangtechniek en het ontwikkelen van muzikaliteit en
presentatie.
Als ondersteuning van wat ze willen uitdrukken, gebruiken ze vaak bewegingen en een choreografie. Ze werken met een team dat de bewegingen en de choreografi e bedenkt en aan het koor leert.

Deze zondagmiddag wil het koor u laten genieten van een mix van mooie kerstnummers, overig repertoire en is er samenzang.